Häxan har talat

20130711-143044.jpg
Vad ska man hitta på en regnig dag på Söder? Tja, varför inte gå till en häxa? Jag och Emma besökte häxan på Café Blå igår. Först ut var Emma, jag passade på att kombinera en promenad runt kvarteret med ett samtal till barnen som är kvar på landet.

Häxan spådde i en old school kortlek, i en tarotlek och i kaffesump. Jag hade inga direkta frågor men klämde fram tre på begäran av häxan. Kärlek, blogg och läraryrket. Jabbadabbado vad glad jag blev av att höra att kärleken blomstrar. Det hade jag i och för sig inga tvivel om, men det känns ändå som en härlig bekräftelse på att allt är bra.
Bloggen kommer inte utvecklas på det sättet jag vill att den ska utvecklas, åtminstone inte om jag ska tro på häxan. Enligt henne kommer mina drömmar om att tjäna pengar på bloggen inte realiseras, hon såg dock en oanad talang, nämligen att jag ska börja illustrera. Eller hur? Jag kan knappt rita en streckgubbe men om häxan säger att jag har en oanad talang måste jag väl tro på det.

Läraryrket kommer passa mig som handen i handsken. Jag kommer vara en bra och omtyckt lärare, men jag ska tona ner mig inför kollegor och inte ta för stor plats pga kärringar som pratar skit och är avundsjuka. Häxans råd till mig var att vara mystisk inför mina kollegor och att inte visa för mycket av min kapacitet. Hoppas mina blivande kollegor inte hittar min blogg med andra ord.

Häxan sa lite andra spännande saker, men det behåller jag för mig själv. Den tuffaste utmaningen häxan gav mig var att jag ska se till att ge mig själv en kvart om dagen. En kvart till eftertanke. Helst i ett helt mörkt rum. Hon sa det jag ofta tänker, nämligen att jag önskar att dygnet bestod av 28 timmar istället för 24. På så vis skulle jag få tid över att göra allt jag vill.

Just nu känner jag mig så galet spirituell. Jag skrev om det för ett tag sedan och det händer saker hela tiden. Särskilt vanligt förekommande är att jag tänker på folk som sedan plötsligt dyker upp. Igår hände det igen. Jag tänkte på Marimekkos sommarea på vägen hem från landet, jag bestämde mig för att jag skulle gå förbi butiken vid Nytorget när jag kom hem. Jag tänkte på den trevliga kvinnan som driver butiken och vips satt hon plötsligt framför mig på bussen. Konstigt va?

2 tankar om “Häxan har talat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s