Larver spinner in träden vid Årstaviken

Skärmavbild 2013-06-13 kl. 17.30.25 Skärmavbild 2013-06-13 kl. 17.29.33 Skärmavbild 2013-06-13 kl. 17.30.02Skärmavbild 2013-06-13 kl. 17.38.53

När jag promenerade vid Årstaviken idag fick jag en smärre chock. Om ni tittar på bilderna kanske ni kan förstå varför. Det såg ut som att någon hade trätt en nylonstrumpa över träden och överallt kryllade det av larver. Jag har aldrig sett något liknande. Har ni?

Efter chocken vid Årstaviken mötte jag upp Emma. Vi gick till ett fik, drack varsin latte och ammade våra bebisar. Det har regnar hela dagen och jag har ägnat mig åt studier, bebis och att uträtta viktiga ärenden.

Annonser

9 thoughts on “Larver spinner in träden vid Årstaviken

  1. Det är likadant vid Råstasjön här i Solna, det händer varje år. Det är häggspinnmalen som gör det. Träden tar tydligen ingen skada och det är inte farligt för oss människor eller för några djur, men det ser ju lite tråkigt ut.

  2. åh herre gud! Tur att jag inte såg det där live då hade jag dött av skräck 😀 hade trott att vi blivit invaderade av likmaskar och spindlar. Haha, jag är fånigt skraj för sånt..

  3. Jag visst ser det läskigt ut! Delar av villaområdet runt oss ser ut som en spökstad…
    Det är spinnmal el häggspinnmal och de flesta träd återhämtar sig strålande till kommande år som tur är.

  4. vi har flera träd som ser ut så här med. Jag bor vid årsta fältet. Det är nästan spöklikt. Helt vita, väv överallt och så dem äckliga maskarna överallt *ryser*

  5. Huu, de där larverna är verkligen as-äckliga! För några år sedan hade vi här i Luleå massinvasion av dessa som spann in inte bara träd utan bilar, soptunnor, gårdshus osv…Hoppas att dom aldrig kommer tillbaka hit!

  6. Oh ja, när jag bodde i Umeå för några år sedan hade vi en invasion av de där äckliga larverna. De spann överallt. In bilar, buskar, på marken överallt var den. Urs så jävla äckligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s