Kärleken till ett skåp och kärleken till skärgården

Skärmavbild 2013-06-10 kl. 14.49.27Skåpet jag hittade förra veckan har nu lyfts in i vardagsrummet. Det har blivit gult på insidan och rosa på insidan. Eftersom jag aldrig får arbeta ostört känns det som om det aldrig kommer att bli färdigt men det gör inget, jag tycker det är fint att titta på ändå. Den gula nyansen gör sig bra i vårt vardagsrum och passar jättebra ihop med min arbetsplats. Färg är nog något av det roligaste som finns. Jag mår psykiskt och fysiskt bra av att omge mig av vackra färger. Jag blir glad av olika färgkombinationer och får energi av att se dem.

På lördag tänkte jag packa ner mig själv och barnen för att premiärbestiga den lilla skärgårdsön. Lite beroende på vad det blir för väder kommer vi bosätta oss där ett tag fram över. Det är långt kvar tills hela familjen ska vara ledig tillsammans, men jag har ingenting emot att vara själv med barnen på landet. Jag tycker bara att det är skönt med lite egen tid. Min förhoppning är att barnen ska leka skiten ur sig om dagarna för att stupa i säng när solen gå ner och att jag då ska kunna ta ett friskt kvällsdopp för att sedan sätta mig i kammaren och skriva.

Inför landetvistelsen är det mycket som måste förberedas. Det ska packas ner kläder till mig och tre barn, blöjor, våtservetter, mat osv. Det gul/rosa skåpet får vänta tills det finns mer tid helt enkelt. Nu står det iallafall på plats. Var sak har sin tid. Snart jag njuta av sommaren tillsammans med mina barn, på en lagom liten ö, någonstans i skärgården.

Skärmavbild 2013-06-13 kl. 22.39.04

Annonser

3 thoughts on “Kärleken till ett skåp och kärleken till skärgården

  1. Fint det blir! Jag skulle gärna fixa till ett liknande skåp, men tyvärr har jag svårt att se hur något i den stilen skulle funka bland våra mer moderna möbler… Ett tips (eller snarare så som jag själv skulle vilja göra): tapetsera någon vägg inne i skåpet, skulle vara asfint! Kram på’re!

  2. Det är trevligt med gamla möbler. Jag har några som jag fått efter min farmor och en gammalfaster, bla en skänk som stod i min farfars föräldrahem. Min faster har berättat hur deras farmor hade småpengar under en duk på skänken som det kunde hända att barnbarnen fick när de var på besök.
    På något sätt så känner jag en koppling till min gammelfarmor genom skåpet även om jag aldrig träffade henne. Sen har ju skåpet bott med min älskade gammelfaster i hela hennes liv och det gör att det betyder oerhört mycket för mig. Så jag har faktiskt inte vågat mig på att måla om det, jag vill bevara det som de hade det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s