Amma resten av livet?

20130610-111846.jpg
Att börja med med mat är så sjukt jävla jobbigt. Det kladdas, spottas och allt inklusive bebisen måste saneras efter en måltid. Lämpligast vore att mata Freddie i duschen.

Annonser

8 thoughts on “Amma resten av livet?

 1. Just när man är i den där perioden då allting spottas ut var jag väldigt lockad att bara fortsätta amma. Men kände att det inte hade varit sjyst mot maken som skulle vara hemma med barnet några månader senare.

  Mina barn har också haft egenheten att ganska snart utesluta en ingrediens, 1:an var dessutom överkänslig mot tomater. Så burkmat var nästan helt utesluten tills det fungerade med potatis igen. Tur att det var första barnet så att det fanns oändligt med tid att göra egna puréer. 2:an tvärvägrade mina puréer, där var det färdigmat som gällde. Vilket iof var tacksamt eftersom tiden inte räckte till på samma sätt. Men det blev betydligt dyrare också, så ganska snabbt försökte vi få hen att äta samma mat som oss vilket gick betydligt bättre än att försöka med puréer.

 2. Jamen SKOJARU… Det känns så otroligt meckigt att mata, jag tänker försöka introducera vår mat i dotterns diet så snart som möjligt. Pojkarna äter ju glatt ibland, under protester för det mesta, precis det som serveras. Det vore otroligt skönt att få tjejen dit så snart som möjligt.

  Men just nu är hon så HIMLA hungrig hela tiden, herregud, hon hinner börja gråta mellan tuggorna ibland även om hon ammat just innan måltiden! Eller så är det bara så himla gott?? Gudarna vet.

  Kladdet känns överkomligt, herregud, det är bara precis ett år sedan treåringen slutade kladda med maten. Men det är ju inte kul att hon tjuter/gråter ut sina protester mot den obligatoriska saneringen efter varje måltid… 😎

 3. Jag skulle kunna tänka mig att amma för att det är så fruktansvärt otäckt när de små ska lära sig äta och bara sätter i halsen hela tiden! Skitläskigt ju! Då känns det som flytande föda är det bästa alternativet.

 4. Jag har börjat sätta på henne gamla för små omlottbodysar bakofram som förkläde, minskar faktiskt saneringsarbetet en del. Men skönt att läsa att det inte bara är vi som kämpar.

 5. Vi var bara glada att vi hade 2 matglada goldens att städa upp den värsta röran på golvet på den tiden det begav sig 🙂

 6. Jamen, suck! Min dotter vägrar dessutom äta allt utom majs&potatis och palsternacka&potatis och då började vi redan vid 4 mån. Nu är hon 7 mån och jag börjar undra om hon nånsin kommer äta nåt annat? Sonen åt glatt av ALLT…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s