När bloggen fungerar som en väckarklocka

Innan jag verkligen ger mig hän att skriva detta inlägget ska jag ge er en kvalificerad gissning. Hur lång tid tar det innan Freddie vaknar? Faktum är att hon alltid vaknar PRECIS när jag ska blogga.

Okej, ni kommer tro att jag skämtar men hon vaknade innan jag hunnit skrivit klart första meningen. Det är ju helt sjukt. Jag hör hur kuttrar där inne i sovrummet men låter det vara tills hon börjar ropa på riktigt. Ni som undrar hur det är att plugga med bebis som sällskap ska veta att det inte finns något ärligt svar på frågan. Allt handlar om hur din bebis gillar att spendera sina dagar.

I morse skrek Freddie för ovanlighetens skull i en närmare halvtimma. Jag försökte trösta henne osv utan framgång. Kände mig dum i huvudet när hon slutligen gav ifrån sig världens skogshuggarrap. Hela huset skakade till och sedan somnade hon. Det borde jag ju ha förstått, men icke. Nu har hon sovit i snart tre timmar och jag börjar bli sällskapssjuk. Är ju inte van vid detta.

Jag försöker ge mig på konststycket att plugga. På lördag skriver jag omtenta i Etik. Allt hänger på Freddie känns det som. Kommer hon låta mig skriva eller ej? Det är frågan. Resten av familjen ska på dop. Funderar på att hyra in någon som kan gå runt med Freddie i vagnen eller nåt så att jag får skriva i fred.

Förresten har jag en fråga till er: Why the hell tappar jag allt mitt hår? Det ryker strån i en rasande takt, jag befarar det värsta och just nu känns det som om jag kommer vakna skallig vilken dag som helst.

Annonser

7 thoughts on “När bloggen fungerar som en väckarklocka

 1. Är det inte så att man tappar mindre hår under graviditeten (därför kan håret kännas tjockare och finare) och ca 4 månader efter förlossningen ”hinner kroppen ikapp” och tappar hår som vanligt PLUS det man skulle ha tappat om man inte varit gravid… Hänger du med? Har ingen vetenskaplig fakta men de jag pratat med samt mig själv stämmer det på, 4 månader efter förlossingen har håret nästan rasat av en 🙂 Lycka till med tentan!

 2. Hår. Du tappar väl hår för att kroppen ställer om sej hormonellt.
  En frisör sa nåt intressant en gång, jag frågade henne varför jag tappade så mkt hår.
  Hon frågade då hur jag haft det för tre månader sen.
  Vi fäller hår av hormonella anledningar, sjukdom, stress, psykiska påfrestningar och det tar ca 3 månader innan den hårresande reaktionen kommer 🙂
  Lycka till med tentan raring.

 3. det är också ganska vanligt att man tappar hår vid stress! Du verkar ha fullt ös med tentor, bebis och omställningar, då kan man börja tappa håret. oavsett vad det är – ta hand om dig! 🙂

 4. Tappa hår gör man (nästan) alltid en tid efter förlossningen. Hormoner, du vet 😉 Man tappar ju inget medan man är gravid, eller i alla fall ytterst lite. När man sen börjar tappa igen blir det mycket på en gång! Har varit likadant för mig efter alla tre barnen , ca4-5 månader efter förlossning. Håller på några månader minst, om jag minns rätt…

 5. Jag tappade inte hår efter förlossningen, men första hälften av graviditeten har jag tappat massor av hår så sen hade det nog fullt upp att växa ut när barnen väl kommit.

  De flesta jag känner har däremot tappat massor med hår ett tag efter förlossningen.

 6. Tycker du är grym som orkar plugga! Det där med håret är intresseant. jag fick barn 29 oktober och har fått helt fantastiskt hår, tjockt och långt. Fram. tills. nu. Har märkt hur det fullkomligt ramlar av när jag duschar och att jag fäller mycket mer än vanligt, men sen inte tänkt mycket mer på det. Men, när jag var hos frissan igår så upptäcker hon att jag har en kal(!) fläck vid ena sidan av hårfästet. Själv har jag inte upptäckt det för jag har snelugg, så uppmärksam är jag:) Fick en klump i magen och såg mig själv som en framtida skalle-per… Fast frissans kommentar till det hela var att ”jaja det är helt normalt efter förlossning och amning, och se, det har ju börjat växa ut igen!” (det hade växt ut små babyfjun på 2,5 mm, skall tilläggas). Blev lugn då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s