Nu skaffar jag städhjälp

Bubblorna börjar lägga sig efter en intensiv städdiskussion. Här hemma är det konstant stökigt och det stör mig att vi inte hinner städa lite varje dag. Skiten samlas på under ett par veckor, för att sedan sabba en helg. Ni som har städhjälp, är ni nöjda? Hur funkar det?

Annonser

10 thoughts on “Nu skaffar jag städhjälp

 1. Anlita inte städ hemma!!! De slarvade bort vår nyckel. Glömde rum. Bädda med ny lakan över de gamla osv osv. Vi försökte med ytterligare en men hon la 2 timmar på ett fönster som visade sig vara en repa och glömde det viktigaste. Toan. Där smetade hon på vim överallt och drog. Inte så bra när man har små barn vim är extremt giftigt man ska inte ens tvätta borde el ytor där mat förvaras med det. Jag har blivit tipsad om Städpulsen ska nog testa dem.

 2. Jag jobbade som städerska en period.
  På det företaget fick kunderna bestämma vad som skulle göras, beroende på hur mycket som skulle hinnas på de timmarna man köpte. En person hade sina kunder, och kunderna var trygga i att det alltid var samma person.
  Ett normalt hus på 5 rum, kök och ett par toaletter/badrum hade jag 3,5 timme på, och oftast var det dammsuga och dammtorka typ överallt (även golvlister), torka golven, torka bänkar, luckor och vitvaror i köket, och städa toa och dusch/badkar.
  De flesta hade ett sånt städ varannan vecka, någon varje vecka.
  Den dagen jag har råd är städhjälp det första jag ska köpa!

  • Det här precis som upplägget vi har. 130 kvadrat bor vi på, en femma med två badrum. Vi har Hemfrid varannan vecka, fyra timmar. Hon torkar överallt, dammsuger, våttorkar golv, gör duperfint i badrum och kök. Eftersom tiden räcker till gör hon också vissa grejer som jg bett om typ byter lakan. Det är samma tjej som kommer varje gång. Vi skaffade detta då första barnet var under halvåret för vi ville inte lägga vår tid på städningen. Det är bland det bästa vi gjort.

 3. Jag är väldigt emot dethär med RUT. Pengarna till det tas från oss sjuka och fattiga. Vi som måste städa med sjukdom och knog och kass ekonomi – ska det tas pengar ifrån till andra som har det lättare! Det är sjukt!
  Städ är sånt man får komma överens om vem som gör vad och prioritera hur städat det ska vara, vad som är viktigast att göra med sin tid. Jag vet att det kan vara jättetufft, har själv tragglat mycket i omgångar med sambon. Men sånt är livet i en familj. Jag skulle inte lämpa över kostnaden för att man inte får ihop prioriteringar och överenskommelser på andra.

 4. Hej! Tack för en fin blogg, jag är inne och kikar varje dag!

  Innan du skaffar städhjälp snälla läs den här boken: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9173894052

  Ber om ursäkt för att jag är jobbig, men i ett större perspektiv tror jag verkligen att man bidrar till att skapa en låglönesektor med personer som knappt klarar av att leva på sin lön. RUT är förjäkligt rent ut sagt. Det finns väldigt många aspekter som den här boken förklarar på ett strålande vis. Finns på bibblo om du ej vill köpa!

  Ha en fin afton, och tack igen för fantastiskt fin blogg!

 5. Vi har en fantastisk kvinna som städar hos oss varannan vecka! Hon är noggrann, har eget företag och är superbra att kommunicera med. Vi har visserligen inga barn, men vi vill inte lägga ner så mycket tid på att städa. Dessutom blir man mer noga själv med att plocka undan varje dag, för annars känns det som att man måste städa innan städerskan kommer. 😉
  Skulle inte vilja vara utan det så länge vi känner att det kan prioriteras, uppskattar det otroligt mycket!
  Mitt tips är att hitta en mindre, seriös firma, där ni vet vem som städar hos er. Lycka till! 🙂

 6. Nu har vi visserligen inga barn, men jag och min sambo tröttnade på att tjafsa om städning och började med söndgsstäd istället. På söndag eftermiddag kör vi igenom hela lägenheten, vi delar upp vad vi ska göra innan. Allt som allt tar det ngn timme nu när vi börjat få rutin på det. Dealen är också att vi gärna får plocka och städa i veckorna också, men då är det ”frivilligt” dvs inget vi ”får” starta diskussion om. Dagarna innan städningen kan det vara rätt grisigt i lägenheten, men då tittar jag på det och tänker att ”snart är det söndag”. Funkar skitbra för oss och är dessutom rätt trevligt (eftersom vi spelar skitbra musik på hög volym). Kanske kan ett liknande upplägg passa även i en småbarnsfamilj?

 7. Vi har städhjälp var annan vecka. För oss är det guld värt att få hjälp med något som annars inte blir av. Maken jobbar väldigt mycket och det blir till slut så att det hänger på mig att dra igång städningen. Det har lett till mycket tjafs genom åren. Jag spenderar hellre tiden med familjen än att städa. Och var annan vecka räcker gott och väl för oss. Där emellan blir det några dammsugningar och en hel del plockande efter barnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s