Tycker ni att jag ska skriva om ”viktresan” här eller i en separat blogg?

Jag är så sjukt jävla trött på att vara tjock. Jag är dessutom sjukt jävla trött på att falla för mitt sockerberoende gång på gång på gång på gång osv. Jag väger 102 eller 103 kg just nu och det är tröttsamt. Jag vill gå ner till 75 kg. Det blir mycket jag, jag, jag här, men ni fattar vad jag menar. Vi har tre förtjusande små barn och det finns inga planer på att utöka barnaskaran.

Nu vill jag hitta tillbaka till min kropp. Jag vill vara Anna utan en massa överflödiga kilon som inte gör annat än att bidra till dålig hälsa. Både fysisk och psykisk. Jag vill hålla länge. Jag vill kunna aktivera mig tillsammans med mina barn och framtida barnbarn. Jag vill inte att min kropp ska vara i vägen för mig själv. Min fråga till er är om jag ska starta en separat viktblogg eller helt enkelt skriva om min resa här? För min del spelar det ingen roll, jag vet bara att jag behöver skriva av mig tankar kring ämnet. I vilket forum spelar mindre roll. Det är ni som läser och därför rådfrågar jag er.

Annonser

61 thoughts on “Tycker ni att jag ska skriva om ”viktresan” här eller i en separat blogg?

  • Hmm tycker det där är så svårt! Fattar verkligen vad du menar och kan egenltigen inte komma med några invändningar som inte låter töntiga och liksom lame.

   Har själv bloggat om den där bunten kilon jag tappade – ibland hjälpte det mig och ibland fick det mig att känna mig som en hycklare och gjorde mig deppig. Kände att det blev fel hur jag än gjorde.

   • Anna ska givetvis följa sitt hjärta, men jag ger bara lite eh aggressiva råd. Med kärlek. 🙂

    Men man bloggar ju om det som är en närmst och är vikten en stor del av livet så är det såklart naturligt att vilja blogga om det men jag är ju som bekant väldigt kritisk till hela den här viktfokusen och önskar att så många som möjligt undviker det.

   • Såklart hon ska! Det som jag kommer att tänka på nu är att det där viktbloggande fick mig att må rätt dåligt trots att jag samtidigt ville dela med mig.

    Det verkar vara så att när det kommer till viktnedgång har det en tendens att ta över folks liv totalt – finns det en gyllene medelväg så är det riktigt svår att hitta.

   • Men varför ska det kallas viktfokus när hon tydligt förklarar att det handlar om hälsa. Varför inte kalla det Hälsofokus och heja på. Det kan väl ändå inte vara fel?

   • Nä, nu undrade hon ju om vi ville ta del av ”viktresan” här eller inte. Hon har väl inte specificerat att det kommer handla om hälsa, bara att hennes vikt lett till dålig hälsa.

 1. Rent spontant känner jag att det vore så väldigt skönt att kunna läsa en blogg som inte handlar om vikt. Försöker själv att värja mig lite från tränings- och vikthetsen som breder ut sig överallt, men det är jättesvårt för den finns överallt. Så jag säger som personen ovan mig, kanske resultat och korta sammandrag, men just själva viktresan skulle jag nog förmodligen bara bli ”deppig” av att läsa, på nåt sätt (hoppas du förstår hur jag menar). Vore skönt med lite av en ”fristad” från det där snacket liksom.

 2. Jag vill gærna læsa om det, o bli motiverad av dig! Jag har precis børjat min kamp, o har samma mål som du, att orka mer, hålla længre o inte vara så himla tung. Mycket før min egen skull, men också før mina barns skull.

 3. Hellre någonannastans om du verkligen vill skriva om det för någon annan än dig själv. Jag jobbar med att slippa vikthetsa och att läsa om andra som gör det triggar igång mina tankar på mat och träning.
  Jag läser din blogg för att bli glad och peppad och för att du är en så färgstark person, och med för mycket viktresande kanske jag blir tvungen att sluta för att inte trilla dit själv igen. Det vore lite tråkigt.

  Tack för din fina blogg! Kram

  • Jag instämmer i allt Hanna här ovan skriver! Jag tycker så himla mycket om din fina blogg, Anna och vill gärna fortsätta läsa. Men jag arbetar med att acceptera att jag på grund av tidigare ätstörningar inte kan gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt. Jag vill må bra i den jag är istället och tyvärr påverkas jag negativt av att läsa om människor som vill/lyckas gå ner i vikt. Så får jag komma med en ödmjuk åsikt så vore det att du lämnar denna bloggen fri från ”viktresor”. Men naturligtvis gör du ju som DU vill, så klart 😉

 4. Jag tycker det är skönt att läsa om människor som är mänskliga. Det vill säga att man kan äta en semla (som du gjorde)till frukost, likaväl som jag kan kasta i mig en delicatoboll till middag, frukost alternativt lunch! Visst viktbloggar peppar men det finns så Otroligt många av dom.. självklart ska du skriva om det Du känner för. Men ibland är det som sagt skönt att läsa om sånna som ärligt skriver att de käkar en semla till frukost. Istället för alla som skriver om hur nyttiga och ekologiskt duktiga alla är… Jag kämpar med mitt sockerberoende och felar ofta.. Men du kan väl skriva om din viktresa utan att det blir en fanatisk viktblogg:) sorry för långt inlägg!:)

 5. Jag håller helt med Natashja. Jag förstår din problematik men tror inte att det bidrar till något gott för de flesta läsare, vilket dina andra inlägg gör. Håll kvar den sunda tonen utan idealtokeri som du har idag på den här bloggen, det är min åsikt att det är en viktig faktor till att den är så läsvärd.

  Vi mår bra av att INTE se våra förebilder kämpa för vikten. Vi mår bra av att se förebilder utveckla de redan positiva sidor de har, och viktnedgång är inte nödvändigtvis positivt. Ämnet är så fyllt av ångest, liksom.

  • Förlåt, men jag förstår faktiskt inte… Anna skriver ju tydligt att hennes nuvarande vikt/hälsa påverkar henne negativt såväl fysiskt som psykiskt. Vill vi, som tycker om henne och bloggen, verkligen att hon ska ”mörka” sin kamp här inne på sitt eget forum?

   Anna: jag tycker att du är så fantastiskt och jag tror att du med dina varma, kloka och personliga texter fått många att bli lite gladare, varmare och kanske, kanske lite klokare! Kram!

 6. Jag läser din blogg för att du är så ärlig och skriver verkligen öppet om ditt liv, jag älskar det! Jag tycker därför du ska skriva om det här, eftersom det är en del av ditt liv, din vardag. Är de nu så att vissa tycker det är tåkigt att läsa om det är de väl bara att hoppa över det inläggen. Både du och din blogg är underbara! Kram

 7. Tycker det är lite befriande med bloggar som inte avhandlar viktnedgång som så – gärna mat, gärna träning, men inte med fokus på just vikt och kropp. Tycker själv det är svårt att hålla borta matångest och ätnojor – därför så gött med kvinnor som inte hetsar. Men självklart ska du göra som du känner – bloggande är ju en lisa för själen många gånger 🙂

 8. Hela du i denna blogg 🙂 gissar att det inte kommer förvandlas till en ren vikt/träningsblogg bara för det 😉 jag tycker det är skönt och inspirerande att läsa om ”vanliga” människors ”vanliga” träning lite då och då. Inget fel med att vilja gå ner i vikt om man inte trivs som man är.

 9. Jag vill absolut ha det här, jag vill läsa om hela dig! Träningen och viktnedgången är en del av dig och ditt liv och så länge du vill dela med dig av det så vill jag gärna läsa det här på denna blogg! =)

 10. Jag tycker absolut att du ska blogga om detta här.

  för det första tycker jag att det är näst intill enerverande att behöva följa samma person men på olika bloggar (snacka om att jag är bekväm!)
  För det andra så vill jag ha hela dig! (det lät ju också). Det jag menar att det här är din portal, din blogg och ditt liv. Att plocka bort något från dig själv och sätta det på en annan blogg skulle bli så fel. Snälla? superdupersnälla?

 11. Nej, inget viktsnack. Det har vi så det räcker av både härom och därom.

  Dessutom, jag som läsare blir uppriktigt sagt ledsen, när jag har hittat underbara bloggerskor som är fina precis som de är och sedan så visar det sig att de vill gå ner i vikt i alla fall. Det spelar ingen roll om det är på grund av hälsa eller psykiska orsaker (vilket oftast bara är bekväma saker att säga, för att det är jobbigt att erkänna att ”jag vill gå ner i vikt för att jag tycker det är finare”)

  Anna, du är ju superfin precis som du är. Behöver du verkligen gå ner i vikt så välj en viktblogg 🙂

 12. Att läsa om viktminskning på ett sunt vis (något annat förväntar jag mig inte från dig) skulle iof vara en uppfriskande fläkt i vikthetsen, men det förändrar inte hur obotligt tråkigt jag anser ämnet vara. Men det finns ju inget tvång på läsarna att läsa varje inlägg, så så länge det inte blir en viktblogg av hela alltet och du ser till att ha några helt viktbefriade inlägg så ser jag få problem med tips och tankar även i detta ämne. Lycka till! 🙂

 13. NEJ!! Inte här!! Tycker ju om din blogg för att den än en utav få bloggar skrivna av en kvinna som inte hetsar kring vikt och utseende! Sen är du ju förbannat rolig med! 😉

  Men ingen bantning! Då försvinner det som gör dig till ”du”…här inne! ❤

  Men ja, heja dig på din hälsoresa såklart!

 14. Gör det som känns rätt Anna, kan mått vara ett alternativ till vågen?Har svårt att se dina bloggposter om tidigare viktprojekt som triggande men jag lider med dig när du inte tycker att det går så bra. Vad gäller socker så finns det flera vägar att gå 1. acceptera att du inte är typen som kan ta en godisbit och se det som en del av dig och inget du ska skämmas för. 2. ta bort socker helt en tid och känn efter ifall du tycker det är värt det 3. sätt upp regler för hur du ska göra med godis etc (känns som ett dåligt alternativ om du frågar mig men för vissa fungerar det ju)

 15. Det finns redan så många bloggar som redogör för tappade kilon varje vecka och ger dagens träningsråd, och jag tycker det vore intressant om du kunde hitta ett annat sätt att närma dig ämnet. Jag bryr mig inte ett dugg om hur många kilon du tappar eller vad som händer med ditt midjemått. Däremot så vore det intressantare om du kunde göra en lista på det du just nu inte är nöjd med (alltså rent praktiska saker t.ex favoritklänningen passar inte, tungt att röra på sig, det konstanta behovet av socker) och berätta lite då och då om hur det går med det. Samtidigt som jag tycker det är viktigt att kunna ha en ”andningspaus” från det här med ”vikthetsen”, så tycker jag att det är dags att ta bort fulstämpeln på att vilja styra sin egen vikt. Det är inte fel att vara överviktig, men om man inte trivs i sin kropp så är inte det enda alternativet att acceptera sin vikt och lära sig älska den, man kan faktiskt gå ner i vikt utan att vara något offer. Jag är en sådan som alltid smygbantat, alternativt bestämt mig för att ”trivas som jag är” och då genast börjat frossa järnet och inte mått bra alls. Min stora vändpunkt kom när jag insåg att det inte är svagt eller självutplånande att tacka nej till eftermiddagsbullen och jag kunde äta nyttigt, träna och komma i alla mina byxor utan att känna att jag valt bort något, tvärt om.

 16. Neeej, inge mer viktprat. Det verkar som att det ändå så smått smyger sig in hos varenda en, det där med vikten och ”gå ner i vikt-tankar”. I så fall så hör det till en annan blogg, annars blir din blogg ännu en i raden av alla” ner i vikt-bloggar”, och då tycker ialla fall jag att det imte blir lika intressant längre. Håller med Lady-D i varenda ord hon skriver…..

  • Ja hellre fokus på hur du mår, hur träningen känns och hur du gör för att fortsätta motiviera dig själv i vardagen än redovisning av siffror för vikt, mått, matintag och mängd träning 🙂

 17. Tycker du kan fokusera på hur du känner dig, skriva hur bekväm du är i din kropp allt eftersom. Hur och när du tränar kanske men ingen vikt? Fortfarande din vardag liksom?
  Inne hos viktminskning.ifokus.se kan man skriva sin vikt, vi är många som gör det tillsammans och då blir man lite peppad för ingen vill ju redovisa ett viktpåslag 🙂

 18. Jag vill inte läsa om vikt i din blogg, då skulle jag läsa mindre. Jag har aldrig tyckt att det varit intressant att veta vad andra väger och hur bra eller dåligt det går för deras vikt.

  Dessutom gillar jag inte viktsnack över huvud taget, jag tycker det lägger fokus på alldeles fel saker. Jag får svårt att inte fokusera på min egen vikt när andra pratar om ämnet, därav skulle ovanstående scenario inträffa – jag skulle läsa mindre 😦

  Du är ju en av de bloggar som lyser upp i vardagen och som inte har så mycket fokus på alla onödiga måsten och borden som annars vimmlar bland bloggarna. Viktresan skulle göra dig en i mängden.

  Däremot läser jag gärna mer om rollerderbyn när du sätter igång mer med den 🙂

  /Anja

 19. Jag skriver om vikt i min blogg, men jag är så ointressant och har så få läsare 😉 . Tycker absolut du ska skriva om du vill men då gärna i en separat blogg så de personer som vill läsa kan göra det och de som vill ha din blogg som den är kan läsa den vanliga =)

  Jag kommer absolut följa med på din viktresa om du väljer att skriva om den. Jag råkar tycka sånt är väldigt intressant, och eftersom det är du som skriver så lär det inte bli samma vanliga gnat som det lätt blir på viktbloggar 😉

 20. Jag kan bara prata för mig själv men under den perioden jag bloggade om träning, hälsa, om att bli stark osv så blev det i slutändan ändå ett väldigt fokus på min vikt. Jag tappade motivationen vid några tillfällen och det var inte för att jag inte fick resultat på gymmet – jag blev verkligen sjukt mycket starkare – men efter ett halvår ungefär blev jag så arg och less på att det inte ville synas på vågen eller måttbandet. Men det betyder ju inte att kommer bli så för dig.

  Hur som helst: väljer du att skriva om det så tycker jag du ska göra det här och jag kommer säkertligen tycka det är intressant.

 21. Det är såklart ditt beslut hur du vill forma din blogg. Men jag röstar för ingen rapport om viktnedgång och dylikt här. All lycka till dig på din hälsoresa, men de där med rapporter om hur det går ja hujjedamej de ger bara ångest.

 22. Om du känner att du måste viktprata, så skulle jag gärna se att det skedde på separat plats. Men det är ju din blogg så du avgör själv!

 23. Helst INTE här. Jag trivs på din blogg just för att det inte finns så stora spår av vikt & träning här. Jag blir tillräckligt stressad kring min egen vikt etc, ändå.
  Tack för att du frågar.

 24. Jag röstar på Inte Här! Gillar, precis som några andra, att din blogg är så mänsklig och lätt att relatera till. Förstår dock att du vill dela med dig och tycker att det är underbart att du frågar! 🙂

 25. Tycker absolut du kan skriva om det här. För jag förutsätter att du skriver om det på ett vettigt sätt. Inte ”Nu måste jag bli smal och snygg” utan mer ”Jag vill må bra och är redan snygg”. Det senare känns ju mer som du. Och det måste faktiskt få vara ok att gå ned i vikt för hälsans skull. Du brukar ju ha en skön och avslappnad inställning till saker så jag tror detta skulle kunna bli bra. Att förbjuda att tala om vikt i något gott syfte tror jag blir fel. Bättre att tala om det på ett vettigt sätt.

  Sedan fattar jag inte riktigt varför Lady Dahmer är negativ till detta då hon själv skrivit om träning och sin kost för sin hälsas skull.

  Blir det inte konstigt att utelämna en så stor del av tillvaron när den väl går ihop med allt annat som du skriver om i livet?

 26. Pingback: Hur mycket jag än försökte intala mig själv att jag tränade för att bli stor och stark så var det kilona på vågen och centimetrarna på måttbandet som blev mitt mått på framgång. | Blixa bloggar

 27. det här är din blogg och jag tycker att du ska skriva om VAD DU vill! jag skulle inte ha något emot om du skrev ett inlägg då och då om träning och hälsa! så länge man inte blir ”fanatisk” och får en ohälsosam syn på träning/kost/vikt/hälsa så ser jag inget hinder. din viktnedgång kommer ju förmodligen vara en stor del av din vardag och bloggen kan vara ett verktyg för att peppa dig och hålla dig på banan! LYCKA TILL i vilket fall som helst!

 28. Jag vill läsa om det som är viktigt för dig och jag är alldeles säker på att du kommer att blogga på ditt alldeles egna vis. Det som gör att vi faktiskt är så många som återkommer dagligen 🙂 Lycka till!

 29. Jag häpnar över alla viktkommentarer. Vikt, hög som låg, är sällan en friskhetsindikator. Eller sundhetsindikator. Jag har”några kilo för mycket fett” men har mycket bra kondtion, är stark och banne mig frisk. Jag äter bra, och gott, jag sover bra och jag är glad. Fattar inte att folk ska missunna andra det! Vill du må bättre ska du självklart ta tag i det.
  Kanske det är så att man får de svar man ber om, men huga för alla tok där ute.

 30. Jag kan ibland tycka att det är förrädiskt, det där med ”hälsoresor” etc – det är ofta bara ett sätt att kamouflera viktfixering (eg. utseendefixering). Sedan är frågan vem man kamouflerar det för – sig själv eller andra. Jag kommer på mig själv med att prata hälsa, men tänka utseende. Men så är jag ganska fåfäng med en släng av kontrollbegär…

 31. En blogg om viktresa skulle jag inte lasa, det later trakigt. Att tappa vikt ar helt enkelt trakigt. Vikt ar en vardags-sak, och hor hemma tillsammans med andra vardagssaker. Ett par handfasta rad om hur du ska fixa att ga ner i vikt:
  Du verkar ha insikt i ditt socker-beroende, vilket ar jattebra. Se till att du alltid har nyttiga och goda alternativ. Du bor i Sverige, sa det ar inte svart att hitta alternativ i butikerna (annat har i England..). Morotter och dipp, hart brod med solrosfron/ost. Kann dig fram och hitta jattegoda alternativ.
  Hitta en motions-form som ar rolig. Ga ut och dansa, kampsport, et.c.

  Bottomline ar att det ska vara kul och gott att ga ner i vikt. Annars ar det trakigt, och om det ar trakigt vill man inte gora det saklart. Se efter vad som passar dig – den har resan ar en upptacksresa for alla sinnen. ..och darfor tror jag att det kan vara kul att lasa om dina insikter kring det.

  Bra att du vill ha en lattare framtid och tar handfasta beslut pa att gora nagot at det.
  Lycka till

  ps. det finns en kul bok om socker-beroende som jag last typ halften av:
  http://www.amazon.co.uk/Hungry-Years-Confessions-Food-Addict/dp/0747572496
  Den blir lite repetitive efter ett tag, men forsta delen ar en underhallande story om vad som forsiggar i huvudet pa nagon som Maste ha socker. Boken foresprakar the Atkins diet, vilket man kan ha asikter om, men vare sig man svaljer Atkins eller ej sa ar boken intressabt lasning.

 32. Jag följer gärna din viktresa här!
  Mitt mål är att jag ska landa i min gamla nya kropp, den jag fick när jag gick ner massor, nu efter graviditeten.
  Vikten är inte jätteviktig. Jag mäter mig hellre med måttband, rör på mig, ser till att jag orkar och får igång flåset, då vet jag att jag mår BRA, och det är en bra regel.
  HÄLSA! 🙂
  Heja du Anna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s