Ponnyridning vid Eolshälls 4H

Eolshälls 4h

Idag hade barnen ridning inbokat på Eolshälls 4H som ligger ett stenkast från Axelsbergs T-banestation. Jag kan verkligen rekommendera alla småbarnsfamiljer med hästtokiga barn att besöka gården. På lördagar kan man boka en halvtimmas ridning, föräldern leder då hästen medan barnet sitter på. Sedan går man på led tillsammans med de andra hästarna. Sammanlagt finns det fyra hästar på gården. Sommartid blir det skogspromenader och vintertid rider barnen en tur på grusvägar i närområdet. Är man medlem i 4H kostar ridningen 80 kr, icke medlemmar betalar 100 kr. Om man bokat den tidiga tiden som är klockan 11 får man rykta hästen, kratsa hovarna och sadla innan man ger sig iväg.

Jag tycker att detta är helt fantastiskt. Lovi är bara 3 år gammal men har ridit fyra gånger nu och älskar det. En halvtimmas ridning lever hon på i flera veckor och detta känns som ett perfekt alternativ till ridskola där barnen oftast bara rider runt, runt i ett varv. En sådan här aktivitet blir en glädjekälla för hela familjen. Att göra något tillsammans allihopa på bortaplan är som att ge sig ut på ett stort äventyr. Freddie sov i bärselen på min mage och guppade i takt med Lovi när hästen travade.

Canasta Eolshälls 4h Lovi är galet förtjust i hästen Canasta och ville rida på henne igen

Ruter Eolshälls 4h  Toddo som red för första gången idag gjorde det på Ruter

Annonser

5 thoughts on “Ponnyridning vid Eolshälls 4H

  1. Tack för tipset! Vi har bara varit där och tittat på djuren, men jag visste inte att de har ponnyridning också. Hittills har vi bara hittat till hästarna i Aspuddsparken men då får man ju rida så kort tid. Ska definitivt kolla upp Eolshäll!

  2. Va mysigt 🙂 Det är så bra när barnen får vara med och inte bara rida. Närheten med hästarna är ju så mysig! Roligt att ni hittade ett ställe.

  3. Åh va kul att du promotar 4H! Jobbar ideellt på helgerna på just Eolshälls 4H 🙂 4H ligger mig varmast om hjärtat då jag varit medlem sedan jag var sisådär 11 år och är idag en blivande 32åring… Har gjort hela resan från att ha hjälpt till med kaninerna på djurgrupp till att representera skandinaviska 4H i den europeiska styrelsen…

    4H kan inte få nog med cred för allt vad de gör för djuren, för naturen och främst för alla barn och unga!

    Ser någon starstruck ut när du är på gården så är det nog bara jag som följer din blogg med ett stort gillande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s