Barn som slåss

Barn är världens mysigaste, när de sover typ. Mina barn har börjat slåss och jag vet inte hur jag ska hantera det. Det hjälper inte att skälla och skrika. Det hjälper inte att prata lugnt och pedagogiskt. Jag vet att det säkert har med uppmärksamhet att göra. Varför slåss man egentligen? Tja, därför att man är frustrerad. Alltså är de frustrerade? Kan det vara så? De har väldigt kort stubin med varandra just nu.

Annonser

10 thoughts on “Barn som slåss

  1. Våra bråkar och slåss – varje dag.. Så länge det inte sprutar blod eller att de blir skadade så försök att ha is i magen och låt dem försöka lösa konflikterna själva.. Om de däremot slåss ordentligt så sära helt enkelt på dem och visa bestämt att det INTE är okej alls.. Och behåll ditt lugn.. :)) hoppas de lugnar sig snart!!

  2. Jag har samma problem och tycker att jag har provat precis allt utan resultat. Här är det jag som är slagpåse och det känns inte alls bra att behöva hålla fast (så försiktigt det går såklart) den lille bara för att slippa få alltför ont. Konstant uppmärksamhet är ju omöjlig att ge så ja vad gör man för att lugna? Här händer det oavsett om han är pigg eller trött, har fått mycket stimulans eller inte….

  3. Jag bråkade jättemycket med min lillasyster när jag var liten. Vi delade rum och kunde leka fint tillsammans, men vi bråkade också som galningar… Ingen aning vad det berodde på. Kanske hör till att vara syskon som nästa är jämngamla? Det hjälpte inte ett skit att mamma svor och skrek till oss att sluta – jag och min syster var lika envisa att få sista tjuvnypet!

  4. Man kan ha familjeråd med dom. När det inte har varit konflikter och så utan när dom alla är pigga, mätta och överens och fråga varför dom gör så här och sätt tillsammans upp regler för hur man beter sig mot varandra i en familj och komma överens om vad dom tycker är en rimlig konsekves om man ändå gör detta. Och uppmuntra allt positivt dom gör mot varandra lite extra en tid framöver.

    Nu fick jag det att låta lätt va, det vet jag att det inte är, men jag tror på att ta med dom in i den här disskutionen, får dom vara med så känner dom också ett ansvar för att ”sköta sig”.

    Kram

  5. Det är nog rätt vanligt att barnen bråkar extra mycket under ledigheter. Jobbigt att umgås hela tiden, troligtvis färre rutiner än i vardagen osv. Fick mig en rejäl dipp igår efter att barnen tjafsat, slagits och retats sedan lovet började 😦 Lösningen denna gång, fick bli att den ena får övernatta hos mormor två nätter. Ska förhoppningsvis ge alla lite tid att ta det lugnt 😉 Hoppas du hittar något sätt att hantera det som passar er familj! Kram

  6. Jag tycker inte att små barn ska förväntas kunna leka snällt eftersom de inte har förmågan till att hantera det. Minns själv att det bara inte gick med min lillebror för vi inkräktade på varandra så som små barn gör men vi kunde inte hantera att bli inkräktade på. Dock blev vi ju båda väldigt diplomatiska när vi växte upp. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s