På jakt efter en arbetslampa

Tydligen finns det folk som på fullaste allvar köper arbetslampor till sina skrivbord för 4255 kr, när IKEA säljer identiska för 249 kr. Men hallå! Fyra tusen kronor! Det är ju en resa till varmare breddgrader! Är folk inte kloka?

Jag och Freddie har tillbringat ett par timmar med att besöka varje potentiell butik som säljer lampor idag här på Södermalm – utan resultat. De billigaste arbetslamporna vi hittade kostade 1200 kr, vilket fortfarande känns alldeles för dyrt. IKEA i all ära, men jag sätter mig inte på en buss ut dit när vädret är som det är.

Det är inte min business att lägga mig i hur folk väljer att spendera sina pengar, men jag tycker att det är helt vansinnigt att lägga så mycket som 4255 kr på en skrivbordslampa. Vad är grejen? Är det en statusmarkör? Visar det på klass och stil att köpa den dyrare varianten? Blir man lyckligare som människa?

Annonser

12 thoughts on “På jakt efter en arbetslampa

 1. Fat någonstans på vägen dras det in något som gör att det går att sälja sakerna billigare.
  Har arbetarna drägliga löner eller det är där man dragit in pengar så att det går att producera billigt?
  Nu hade jag aldrig köpt en sån dyr lampa, men allt är inte svart eller vitt…

 2. Samma frågor som du ställer om den dyrare lampan kan man ställa om ”en resa till varmare breddgrader”. Jag tolkar den meningen som att en resa är en försvarbar utgift medan en lampa eller annan jämförbar pryl inte är det?

  • Ingenting behöver vara försvarbart, långt ifrån. Det är upp till var och en vad man väljer att lägga slantarna på.

 3. Det konstiga är väl att det finns lampor för 249 kr. Det beror gissningsvis på att nån inte har fått vettigt betalt. Men tyvärr är ju inte ett högre pris någon garanti att arbetarna har drägliga löner. Jag instämmer med ovan, köp begagnat!

 4. Finns ju risk att den som är dyr håller tills du är 75 bast medans Ikeas kanske rasar lagom till nästa jul. Men hur som haver, jag hade ändå inte köpt den dyra. Inte när det kommer till en arbetslampa. Men en cool och snygg vardagsrumslampa hade jag kunnat lägga mer stålar på.

  • Det håller jag med dig om. Jag kan absolut lägga pengar på en cool vardagsrumslampa, men vad det gäller arbetslampa, Näää.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s