Sjuk bebis och en mamma med mjölkstockningsfobi

20121128-221056.jpg
Sådärja. Fyra veckor utanför livmodern och vips har Freddie lyckats dra på sig en riktigt ettrig förkylning. Idag var vi på barnakuten för andra dagen i rad. Hon hostar sig blå, har bubbligt slem i munnen och mår allmänt kasst. RS-testet visade negativt och hon har gjort ett test för kikhosta. Min stackars lilla bebis.

Som pricken över i:et känner jag av något som skulle kunna vara förstastadiet till mjölkstockning. Nu när Freddie är sjuk sover hon mycket och jag tappar kontrollen på amningen eftersom allt är då oregelbundet. Jag fick mjölkstockning när Toddo var liten och trodde ärligt talat att jag var på väg att dö.

Annonser

7 thoughts on “Sjuk bebis och en mamma med mjölkstockningsfobi

  1. Men liten då, usch vad jobbigt det måste vara när de är då där små och sjuka 😦 hoppas Freddie repar sig snart och att du slipper mjölkstockning! Kram

  2. Å vad jobbigt, hoppas hon blir bättre snart!

    Jag hade någon slags början till mjölkstockning häromdagen efter att ha klämt in mig i en alldeles för tajt topp och lyckades avleda det hela genom att sitta med en vetevärmare på tutten en hel dag. Läste på en massa ställen att värme samt att amma massor samtidigt brukar hjälpa till att lösa upp ”knutarna” så det kanske kan vara värt att prova om du inte redan testat?

  3. Hade med Nino och Rio. Med Rio nu senast var jag upp i 41 graders feber. Trodde inte det var möjligt ens på en vuxen. Låg på akuten och trodde jag skulle dö hehe. Mamma var med det var tur:) vi hade städdag på gården. Vilket jag alltså inte kunde vara med på. Det du absolut inte får göra är att massera på knutarna. Det är en jättedålig myt som gör det sämre. Det man gör att man lägger barnet i olika ställningar så att den dricker från knuten så att säga. Knuten ska vara under munnen. Håller tummarna för ingen stockning alls. Jobbigt med F:( både P och R hade stora problem med exakt det där de två första månaderna. De satt i bilstolen och sov och en sov på soffan för att snabbt kunna lyfta upp dem när se slutade andas. Usch usch usch. Håller alla timmar även där.

  4. Inte massera? Det hade jag inte hört… För mig har det vid början till stockning funkat att massera under varm duschstråle.(samtidigt som mjölken sprutat ut:) Men då var det kanske inte fullt utvecklad mjölkstockning.
    Ta hand om er!

  5. Nej! Jag fick gå på specialistmottagningen efter och de var väldigt tydliga. Ring Sös amningsmottagning så får ni se. Det kan förvärra massor. Bara amma amma amma eller pumpa om det inte går och värme. Jag hade hört om massage och gjort det. Anna, jag var jättesjuk båda ggr så fort jag slutade med det och följde deras råd tillsammans med penicillin så blev det bra. Så fort det startade igen så följde jag deras råd och det fungerade. Det är antingen en myt eller gammal info

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s