Hur i helvete är man funtad om man bloggar under en förlossning???

Jag kan bara tala för mig själv som är en person som bloggar när JAG känner för det. Denna bilden är tagen klockan tre på natten i en jacuzzi på SÖS förlossning. Jag hade min sista ”egentid” för en lång tid framöver. Min sambo som var trött och förkyld vilade inne på rummet, jag njöt av ensamheten och det varma vattnet.

Vetskapen om att jag snart skulle föda ett liv till världen var svindlande. Nu äntligen, var det dags. Tidigare på dagen hade jag köpt ett nytt nagellack. Jag fullkomligt älskar färgen. Bilden med en vilande hand på en mage fylld av bebis är den sista tagna från denna graviditeten.

Att blogga för mig är ett sätt att uttrycka mitt eget jag på. Ett sätt att för min egen skull föreviga tankar, känslor och upplevelser. Bloggandet är ett format som passar mig ypperligt och det är något jag kan göra hemma från min dator eller från min i-phone i en jacuzzi på förlossningen. Så är jag funtad, jag bloggar helt enkelt när jag känner lust inför det.

Hur i helvete är man funtad om man fotar sin unge när den precis ploppar ut???

Det gör ont att föda barn, men det är inget jag hittills har dött utav. Jag ÄLSKAR att föda barn och allt som hör det till. Smärtan, urtidsvrålen och känslan av att bemästra kroppen. Jag hörde inte musiken under tiden lustgasen var igång och därför höll jag min i-phone hårt mot örat för att kunna nynna med i musiken och på så sätt slappna av.

När Freddie äntligen kom ut var det enkelt och snabbt gjort att ta en bild och jag vill lova er att detta är mitt bästa kodakmoment ever. Jag mådde bra, jag kände mig stark, jag var lycklig och hade full koll. Om jag bara skulle få förmedla en bild till min omvärld skulle jag förmedla denna. Bilden föreställer barnmorskans händer, Freddies huvud, en navelsträng, min mage och ett par särade ben. Exakt så som JAG upplevde det hela med egna ögon. Denna bilden kära vänner är största symbolen för LIV enligt mig och den vill jag dela med er därför att jag tycker den är vacker.

Några frågor på det?

Annonser

37 thoughts on “Hur i helvete är man funtad om man bloggar under en förlossning???

 1. Tycker inte du gjort nagot ”fel” man gjor val vad man kanner ar ok. Onskar att jag hade kunnat ta en sadan bild direkt efter plopp men hade ingen smart/iphone. Tyckte det var jatte kul att ”fa vara med”

 2. Jag är som du, älskar att föda barn. Det är det mäktigaste jag har varit med om!
  Bilden på en alldeles färsk Freddie är bland det vackraste jag har sett.

  Eftersom att jag är helt såld på graviditeten och förlossningar (jag ska bli barnmorska hehe) så tycker jag om att läsa liveuppdateringar, det blir så spännande!

 3. Jag var så inne i din förlossning igår! Följde på instagram. Fattar inte varför folk ska hålla på och bry sig! Jag älskar att föda barn och att kolla på förlossningsserier… Min man älskade bilden när Freddie precis ploppat ut! ”ska vi inte skaffa en till?” var det första han sa när han såg den! Grattis till den lilla! Och tack för att vi fick följa förlossningen!

 4. Helt fantastiskt vacker bild! Börjar nästan gråta när jag ser den, tänker på min egna förlossning för 4 månader sen. Vår första bild på dottern är när hon är 3 minuter gammal, barnmorskan håller upp henne för mig och jag får se henne ordentligt för första gången. Det är det finaste kortet jag någonsin kommer ha på henne!

 5. anar att folk kritiserat att du bloggat och fotat under förlossningen?
  har de inget bättre för sig eller?? har man ork så varför inte??? varför inte själv få kunna dokumentera sin egen förlossning in real time?! menar när det sedan gått en tid så har man ju glömt hälften ändå!!!
  grattis återigen!:))

 6. Haha… jag antar att du läste mitt inlägg med tanke på hur inlägget är ”utformat”?
  Återigen, jag menar inget illa med det jag skriver, men jag är fascinerad av hur världen förändras, och jag tycker det var både coolt och samtidigt lite skrämmande att se att du såg det som så självklart att dela med dig av detta annars ganska intima och privata ögonblick.
  Men.. alla gör som de själva vill. Jag hade aldrig gjort det. Av flera skäl. Men det betyder inte att min värdering är den enda rätta.

 7. Bästa bilden! Jag älskar också förlossningar och i sommar ska förhoppningsvis min fjärde unge ploppa ut, och vem vet kanske livebloggar jag då? Har hittills haft väldigt snabba och smidiga förlossningar och skulle absolut kunna tänka mig att blogga. För min skull. Vill man inte se eller inte läsa så låter man bli, simple as that.

 8. Men ”hur är man funtad om man fotar det första man gör”???? Det gör vi väl alla? Fotar så fort vi bara kan, födselögonblicket? Ju tidigare, desto häftigare bild???
  Sen att blogga eller ej. Vissa jag känner har lagt ut på Facebook typ: vattnet gick nu. Eller: nu är det igång, nu åker vi in.
  Alla gör som de vill . Personligen vill jag att så få som möjligt ska veta NÄR jag föder barn. Däremot när det är klart, så klart. Vi är alla olika, och det bör respekteras.
  Lika som att vissa berättar om hur deras förlossningar varit. För mig sitter det långt in och bara några få ”delges”, andra får ”standard-svar”… So shoot me. JAG gör som JAG vill med MIN upplevelse.

 9. Jag är avis för att jag inte har en så häftig bild. Haha! Varför tänkte inte jag på det med?
  Jag älskar när folk delar med sig, kanske för att jag gärna gör det med. Och efter mina förlossningar upplever jag att man helt plötsligt kan börja prata med vilken kvinna som helst som fött barn, man delar liksom den upplevelsen med alla även om ingen gjort det tillsammans. Men man förstår och kan sätta sig in i situationen.
  Har precis pratat förlossning med min mormor, så himla roligt! Jag älskar att höra sånt och har nog upprepat min första förlossning hundra gånger, haha!

 10. Man får väl för fasen vara funtad hur man vill!

  Jag tycker att det var fantastiskt att få se. Underbart med positiva bilder för en nervös förstföderska som är några dagar över tiden i detta nu 🙂

 11. Jag tycker att plopp-bilden är bland de vackraste jag har sett! Jag önskar att jag hade varit mindre smärtpåverkad vid min sista förlossning och tagit en sån ögonblicksbild…

 12. Jag tycker det var en vacker bild. Jag önskar att jag också hade fått någon sån bild men jag var helt slut när han kom ut så tanken fanns inte där tyvärr.
  Roligt att ha hittat tillbaka till din blogg igen. /Sofi

 13. Jag tycker det är roligt att få ta del av folks liv, däremot så blev jag lite paff att du valde att uppleva det via en kameralins, det var min första tanke, men alla är vi olika, jag fotar som en dåre jag med så när första reaktionen lagt sig så tycker jag att var och en får göra som denne vill, vem är jag att döma?!?

 14. Underbara bilder båda två!! Blir tårögd när jag ser liten nyfödd spädis i det ögonblicket! Minns själv känslan, kärlek!! Själv fick jag min man att filma efterskötseln av vårt senaste barn, haha! Han fick jonglera med två kameror och en filmkamera under stor del av förlossningen 😉 Så har man också lov att göra om man vill, så det så!!

 15. Det är en underbar bild. Jag kom att tänka på ögonblicket när huvudet tittade fram (jag har ett barn). Barnet var så chockerande underbart närvarande då och då hade jag ändå gått och trott att jag hade en rätt stark relation till barnet i magen.
  Men jag är kluven till det här med fotografier rent allmänt. Vill man njuta av situationen eller vill man ta en bild? Man väljer mellan en fullkomlig situation i nuet eller flera fina situationer i framtiden när man kan titta på bilden. För hur man än gör så tar ju kameran upp lite av ens uppmärksamhet. Ibland så frågar jag pojkvännen: ska jag hämta kameran? Vilket är fånigt, för han brukar säga nej.
  Ha det så jättefint med lilla Freddie (mysigt namn).

 16. Jag tycker du är fantastisk! Jag twittrade under min senaste förlossning och folk tyckte det va kul att få ”hänga med” Haha! Bilderna är superfina 🙂 blogga på hur, när och vart du känner. Och mys med bebis såklart! 🙂 Grattis till er allihop!

 17. Det där är en fantastisk bild! Jag grinade nästan när jag såg den för det är bara 10 veckor sedan jag såg en förlossning ur den vinkeln så det väckte enormt starka känslor i mig. Underbart!

 18. Jag dööööööör vilken fantastisk bild ;))) helt underbar !!! Lille fisen alldeles nyploppad! Snacka om kodakmoment. ;)))) Grattis!

 19. Så fina bilder! Åh, så nyfiken jag blev när badkarsbilden dök upp på instagram och man fattade att bebisen var på g! Jag hoppades att du skulle dela med mig när hen var ute och blev så himla rörd när du faktiskt gjorde det.

  Trots att min senaste förlossning var riktigt usel (som man kan läsa här) ser jag fram emot fler barn och hoppas på bättre förlossningar då. Efter dina bilder och berättelse ser jag fram emot det än mer!

 20. Folk tror väl att en förlossning är som på en hollywood film..en assminkad mamma som bara grymtar till en gång o plopp är bäbisen ute. En bäbis som är rosig om kinderna o ler….

  De vill väl inte se en ”riktig” mamma som kämpar, svettas och föder ut en bäbis som är blodig, och oavtorkad. Skit i alla som inte är snälla.

  Grattis till din lilla…

 21. Tack för att du valde att dela med dig av allt! Graviditet/förlossning/efter förlossning. Jag blir också tårögd av denna underbara bild! Min minsting fyller 5 år på måndag, tänk att det är fem år sedan hon ploppade ut!!? Även då det gör så sabla ont att föda barn, så är det så häftigt! Att det kommer ut en människa man får lära känna ❤ underbart!
  Ibland kan jag tycka att vi fotograferar för mycket, men på samma gång: en bild säger mer än tusen ord! Härligt att samla minnen/bilder!
  Ha en underbar höstdag!! Kram!

 22. Ta inte åt dig! Du är den mest färgstarka, sorgfria och positiva människa jag känner. Du bryter mot normen i viss mån, fast med glimten i ögat och en sann tro på att du gör vad som är rätt för dig.

  Själv begränsar jag mig innanför ett stramt regelverk men jag njuter av att få följa en sträcka av ditt livs resa och imponeras av din själs frihet.

  Anna, du är en regnbåge. Fortsätt göra det du vill göra med ditt liv, på ditt sätt!

 23. Huruvida du bloggar/fotar när du föder barn har jag inget att tycka om. Men jag älskar hur du beskrev förlossningen i det tidigare inlägget och hur du faktistk står för att du tycker att det var en fantastisk upplevelse!
  Det är bara synd att alla inte får uppleva hur häftigt och underbart det kan vara, men det är tyvärr de som inte upplevt det, som sätter tonen och det är så JÄVLA SKÖNT med människor som du som visar motsattsen!
  Jag hade också en otroligt häftig förlossning men nästan tappat tron på att det var så häftigt pga. alla olyckskorpar som kraxar.

  TACK för att du delar med dig och keep up the good work!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s