På väg till förlossningen med blandade känslor

Imorse vaknade jag men en otäck känsla av att det var dött i magen. Jag buggade och knuffade på bebisen men fick inget gensvar. Jag drack iskall saft, ringde förlossningen och blev ombedd att åka upp.

Efter att ha lyssnat på hjärtljud, som visade sig vara stabila gjordes det ultraljud i en evighet. Sen skulle läkaren överlägga något med överläkaren. Barnmorskan kom in och berättade lite löst vad det rörde sig om. Tydligen var bebisen lite för stilla under ultraljudsundersökningen och de ville att jag skulle hem, äta lunch, komma tillbaka och undersökas igen.

Nu är vi alltså på väg upp igen. Om bebbe fortfarande är passiv lutar det åt igångsättning vilket känns läskigt. Jag vill komma igång själv. Känner mig kluven och lite lost.

Annonser

17 thoughts on “På väg till förlossningen med blandade känslor

  1. Skickar massa positiv energi till er och hejjar på! Följt dig på insta o njutit av magen. 🙂
    snart har ni en pigg o go bebis hos er! Kram!

  2. för drygt tre v sedan hade jag gått två v över tiden o tyckte det var lite för stilla i magen.Åkte in för kontroll och det bestämdes att jag skulle bli igångsatt… Dubbla känslor då jag dels ville bli av med stora magen o dels ville komma igång själv. Fick nåt som skulle få livmodertappen att mogna o de sa att jag i värsta fall skulle få gå runt på förlossningen ett dygn o vänta på värkarna. Men efter ca fyra timmar satte värkar igång och två timmar efter det hade jag krystat ut lilla knytet. Allt gick bra. Önskar dig all lycka.

  3. Hej!
    Följt din blogg under några veckor och fick barn nr 3 den 17okt. Väntat och väntat på att du nu ska få, så GRATTIS till din lilla kille.

    Måste bara berätta om att jag var med om samma sak som du tre dagar innan vår lilla tjej tittade ut. Aldrig nojjat mig över att liten skulle ”dö” i magen men just denna morgonen var magen som en tyst,stilla, klump. Jag var helt säker på att liten dött och vi åkte i illfart till förlossningen. Allt var bra och men det tog tre timmar innan liten började röra sig. Jätte konstigt och läskigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s