Är flickor mindre värda än kanelbullar? Idag är det internationella flickdagen.

Den 11 oktober är internationell flickdag. Det beslutade FN:s generalförsamling i december. Initiativet till dagen kommer ursprungligen från Plan, som har kampanjat aktivt för att frågan ska behandlas av FN. Den internationella flickdagen kommer att användas för att informera allmänheten om flickors rättigheter och för att diskutera frågan med beslutsfattare. (Plan Sverige)

Idag är det alltså internationella flickdagen, men det verkar inte som om någon bryr sig. För det är väl ingenting att uppmärksamma? DN, har ingenting nämnt om det med undantag för en liten, liten nästintill osynlig debattartikel på ledarsidorna.

Behövs en internationell flickdag? Förmodligen, eftersom FN:s generalförsamling har instiftat den. Det som känns lite konstigt bara är att det inte uppmärksammas. Kul att ha en dag som ingen känner till och speciellt att en jäkla kanelbulle för mer publicitet i media än dagen som ska få oss att begrunda villkoren för världens flickor.

Annonser

8 thoughts on “Är flickor mindre värda än kanelbullar? Idag är det internationella flickdagen.

 1. Jag håller nog med Jennifer.. Men visst fasen borde det uppmärksammas. Och defenitivt mer än en jädra bulle. Man kunde tro att flickor var lite viktigare än så… men det är klart. Det kanske bara är jag. Bullar är ju oxå ganska gott 😉

 2. Jag håller med, och tyckte även samma sak på kanelbullen dag, den 4e oktober. Den 4 oktober har ju varit djurens dag sen vääääldigt länge tillbaka, och jag hörde ingen prata om det eller uppmärksamma det. Dagar glöms bort, suddas ut eller blir dimmiga.

 3. Dagen kommer ju väldigt lämpligt med tanke på vad som hänt i Pakistan och mordförsöket på den 14-åriga flickan som kämpar för barn och flickors rättigheter. Men det hela känns lite… eh, urvattnat. Det finns ingen riktig pondus i dagen (än?) och som du och kommentatorerna konstaterade så får en jäkla kanelbulle mer uppmärksamhet.

 4. Kan rekommendera dokumentären the Day After Peace (finns på youtube) om man vill förkovra sig i hur det går till att få en ”dag” i FN-systemet, och hur svårt det är att faktiskt få folk att uppmärksamma den.

  Nästa vecka har vi International Rural Women day, World Food day samt International day for the Eradication of Poverty att ”se fram emot”..

  FN har antagit många förslag om olika dagar, å alla är baserade på problem som är stora i världen och som behöver göras något åt, som flickors situation till exempel.. Väldigt få av dem uppmärksammas i media, och i många fall kan jag tänka mig att problemet ligger i att media antar att vi hellre läser om kanelbullar än om fattigdom, svält och kvinnors/flickors situation..

  • Njäe, kanelbullens dag är ju inte en dag som FN instiftat.. Hembakningsrådet som ville hitta på nåt kul när dom fyllde 40 bara… Behovet beror väl på vad man tycker om bullbak och så..

 5. Jg hade ingen aning om att den här dagen fanns! Förrän idag. Och kanelbullar bakade ja minsann på kanelbullensdag som jag hade koll på…

  Och på tal om flickor så har jag en fråga. Har du reagerat över programmen i Bolibompa? Jag har den senaste tiden blivit mer och mer frustrerad för det verkar som att Bolibompa bojkottar flickor helt i deras barnprogram. Iaf de program som går från ca 7:30-8:30. Av sex program är endast ett, Olivia, med en flicka i huvudrollen. I de andra så är inte knappt ens en flicka med!
  Nu har jag en ganska liten ute och vi har ute kollat på Bolibompa så länge, men nog är det väl stört att de inder en timme struntar i flickor i programmen?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s