Vad gör du när din unge totalt skiter i vad du säger och gör precis tvärt emot?

Är fem år den gyllene åldern då kidsen plötsligt förlorar hörseln och stänger av allt som har med uppmaningar att göra?  Vad gör du när din unge totalt skiter i vad du säger och gör precis tvärt emot? Berätta för en mamma i nöd.

Nu ska jag skriva tenta och kommer såldes inte vara särskilt bloggig idag. Men ni får gärna svara på ovanstående fråga.

Annonser

6 thoughts on “Vad gör du när din unge totalt skiter i vad du säger och gör precis tvärt emot?

  1. Jag har en 5-åring här hemma just nu, och det brukar oftast gå att förklara varför för honom, men jag har aldrig haft barn som har fått vulkanliknande utbrott av någon anledning. Aldrig haft barn som legat och skrikit på golvet i affären t ex, förskonad eller så är det nåt man borde gå igenom…

    Jag är nog inte rätt person att tipsa eftersom jag oftast bara behöver förklara varför för att de ska lyssna, om det är nåt de måste göra, annars så brukar jag försöka att välja konflikterna friskt.

  2. Är imponerad över att ni klarat er fem år – här gör sig treårstrotsen STÄNDIGT påmind och ibland undrar jag verkligen hur det är ställt med hörseln…men ord som glass hör han tydligen… Kommer du på hur man tar sig igenom femårskrisen utan att förlora förståndet får du gärna dela med dig…:)

  3. Sitter just i detta nu och har dåligt samvete för att en stor del av kvällen använt en ngt hög volym till min femåring för att hen inte lyssnar, inte vill somna kväll. Just i stunden vill jag gå rakt ut genom dörren…. Nu sover hen och jag sitter här med ett dåligt samvete för att jag inte orkar, för jag skäller, för jag tjatar!

  4. Hmm.. När jag var fem år la jag mig på golvet i affären och lipskrek för att jag inte fick tablettask. Eftersom jag inte har barn själv så kan jag ju inte tipsa och jag vet inte heller vad mamma kunde gjort som hade hjälpt. Förutom att göra som jag sa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s