Ska jag ta och ringa Brenda kanske?

20121004-002413.jpg
Nackdelen med att komma in i fel dygnsrytm är att det är lätt att fastna där. Igår gick jag upp kl 3. Idag vaknade jag strax före midnatt och det är helt omöjligt att somna om. Jag har sovit sedan klockan 20 och är världens piggaste.

Ligger på soffan och slösurfar. Fick ett mail från en desperat Brenda. Trist att jag inte kan läsa japanska eller vad det nu är, annars hade jag gärna ringt Brenda.

Visste ni att jag ringde ett samtal till en vän i Australien samma natt jag stod på förlossningen och skulle föda mitt första barn? Det började med att allt gick så himla segt. Vattnet hade gått och jag var öppen tre centimeter i en evighet. Det var sjukt psykande att visa upp ett nollresultat varje timma när barnmorskan skulle upp och känna.

Min sambo satt i den obekväma stolen bredvid och halvsov. Jag blev irriterad av att han kunde sitta och ha det gött medans jag bara hade värkar och väntade på att bönen ”Ceasar öppna dig” skulle slå in. Efter ett tag fick jag den briljanta idéen att min sambo kunde gå hem för att hämta min kudde och radion. Detta var ju första gången vi födde barn och bb-väskan ekade tom.

Min sambo traskade hem mitt i natten och då kände jag mig plötsligt ensam. Klockan var halv tre och vad skulle jag hitta på där inne på rummet helt själv? Ringa till Australien så klart! Vilken briljant idé. Där var det inte mitt i natten minsann, jag ville ju prata med någon utan att behöva väcka personen. Abraham eller Trickie Joe som han även kallas blev glad och överraskad när jag ringde från förlossningen.

Vi pratade goda minnen och lovade att ses igen en vacker dag i framtiden. Jag hoppas verkligen att vi kommer infria det löftet. Han är en väldigt speciell människa som har en väldigt speciell plats i mitt hjärta. Han kommer från Ghana och en av de få afrikaner jag haft förmånen att lära känna i livet.

När min sambo kom tillbaka med kudde och radio öppnade jag upp mig i en rasande fart och efter det krystade jag åt min härligt kladdiga och varma lilla sälunge.

Annonser

5 thoughts on “Ska jag ta och ringa Brenda kanske?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s