Omvänd en flata och tjäna 420 miljoner kr

secret love, fan popo

Som vi alla borde känna till vid det här laget är vår sexualitet något vi kan styra över. Vi väljer våra lustar med omsorg och efter vad vi anser passa vår image bäst. 

Eller inte. När ska folk fatta att vi faktiskt inte kan välja vår sexuella läggning? Jomen tjena. Det finns säkert upp till miljontals människor som trånar efter en underbar människa av samma kön men som inte kan/vill/vågar ge sig hän. Att dessa människor ska behöva ruttna i sin garderob för att tillslut självdö är tragiskt.

Alla dessa normer över hur kärlek ska se ut äter upp människor. Låt kärlek vara kärlek! Nej, jag menar inte att det är fritt fram för pedofiler att kasta sig över småttingar, att nekrofiler ska gräva upp döda kroppar eller att folk som tänder på djur ska bedriva tidelag. Jag pratar om kärlek mellan vuxna människor.

Snacka om att gubben har ett problem! Tror han på fullaste allvar att 420 miljoner kronor kommer förvandla hans dotter från gay till straight? Om ni Gigi levt lyckligt gift tillsammans med sin fru i sju år, börjar det då inte bli läge att inse faktum: Din dotter är flata! Fatta, förstå!

Homosexualitet avkriminaliserades i Kina 1997, men trots att åren gått har har förändringen och toleransen för HBTQ-människor varit knappt kännbar skriver Östasistiska museet på sin hemsida. I morgon är det en vecka sedan de öppnade utsällningen Secret Love där tjugosju kinesiska konstnärer visar upp sina verk med temat identitet, sexualitet och normer. Den ska jag gå och titta på.

Annonser

One thought on “Omvänd en flata och tjäna 420 miljoner kr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s