Pang Preggo vecka 31

20120819-051845.jpg
När jag var hos barnmorskan i torsdags visade det sig att livmodern krymt med ett par cm. Sist var det en sommarvikare som mätte SF-måttet och det är säkert orsaken till att det skiljde sig mätningarna sinsemellan. För att se att bebbe växer inväntar jag därför en tid för tillväxtultra. Ett ultraljud för att se så att är som det ska helt enkelt. Det känns hur som helst som om magen växer som den ska. Bebbe har enligt forskning nu vuxit klart och utvecklat allt som ska utvecklas. Nu ska den bara läggs på sig hur mycket till som helst i vikt. Tjocka till sig med andra ord.

En grej som är lite häftig är att livmodern blir stenhård vid en orgasm. Från att vara ganska intetsägande med mjuka former till att bli hård som en fotboll. Efter sex går det att känna livmodern hur lätt som helst till skillnad mot före sex få man i mitt fall får trycka ner fingrarna i hullet för att ”greppa” kanterna.

Annonser

7 thoughts on “Pang Preggo vecka 31

 1. Hoppas du inte menar att sommarvikarier är mindre bra och mindre pålitliga? Mindre vana – okej. Jag är själv sommarvikarie, fast inom äldrevården, och har varit ett par år. Jag har fått ta SÅ mycket skit, tack vare att jag är vikarie.

  • Hej och NEJ!
   Självklart menar jag inte det utan jag menar att folk mäter olika och att den som mätte min mage i somras förmodligen mäter på ett annat vis än min ordinarie barnmorska.

   Vad tråkigt att du fått skit som ”vikarie”. Människor som ger skit och säger taskiga saker om vikarier borde tänka ett steg längre och uppskatta att det faktiskt finns folk som kan hoppa in i någon annans ställe.

 2. Jag tolkade det också som att mätningen var olika pga vikarien (som i ”en annan person än den som gjort alla mätningar innan”) inte som i ”vikarien” (smutskasta en vikarie)

  Iaf. Sammandragningar, har en ”lättretad livmoder” enligt min bm. Magen får tokspel med sammandragningar om de försöker känna efter huvudet. Idag petade hon på magen för att demonstrera, och sa att hon kände direkt att livmodern reagerade och spände sig.

  Fascinerande hur den kan bete sig ändå. Från mjuk till, som du säger, TOKHÅRD! Utan kontroll…. Håller tummarna för TUL.

 3. Jepp, stenhård vid orgasm. Jag tycker det är lite kul, ligger och känner på magen då. Får aldrig sammandragningar annars (varken nu eller förra graviditeten vad jag märkt) så det är enda gången den är hård.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s